Patates Rulo

Beykozlu

New member
Patates Rulo Tanımı İçin Materyaller

Rulo patates için;

  • 4 adet patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber ️
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesleri rendeleyip suyunu yeterlice sıkalım.
  2. Öbür gereçleri derince bir kapta karıştıralım ve patates ile harmanlayalım.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, patatesli harcı eşit biçimde yayarak elimizle bastıralım.
  4. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.
  5. Kıymalı harç için, soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım.
  6. İçine biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  7. Salça ve baharatları ekleyerek yeterlice kavuralım.
  8. daha sonra kıyma ve tuz ek edelim.
  9. Suyunu çekene kadar kavuralım.
  10. En son suyunu ekleyerek üzerini kapatıp çektirelim.
  11. Fırından aldığımız patatesin üzerine birinci sıcaklığı çıkan kıymalı harcı serelim ve yağlı kağıt yardımı ile rulo saralım.
  12. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve bir daha fırına verip kaşar peyniri eriyip kızarana dek pişirelim.
Patates Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst