Beykozlu
New member
Patates Rulo Tanımı İçin Materyaller
Rulo patates için;
Not EkleTanımı Yazdır
Rulo patates için;
- 4 adet patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 250 gram kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber ️
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı sıcak su
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri rendeleyip suyunu yeterlice sıkalım.
- Öbür gereçleri derince bir kapta karıştıralım ve patates ile harmanlayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, patatesli harcı eşit biçimde yayarak elimizle bastıralım.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.
- Kıymalı harç için, soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım.
- İçine biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Salça ve baharatları ekleyerek yeterlice kavuralım.
- daha sonra kıyma ve tuz ek edelim.
- Suyunu çekene kadar kavuralım.
- En son suyunu ekleyerek üzerini kapatıp çektirelim.
- Fırından aldığımız patatesin üzerine birinci sıcaklığı çıkan kıymalı harcı serelim ve yağlı kağıt yardımı ile rulo saralım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve bir daha fırına verip kaşar peyniri eriyip kızarana dek pişirelim.