Patates Püresi Tavuk Sote Tanımı

Beykozlu

New member
Patates Püresi Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 1,5 tavuk göğsü
  • 4,5 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 büyük soğan
  • 4,5 dış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Baharatlar
  • Tuz
Patates püresi için;

  • 5-6 adet orta uzunluk haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püresi Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle püremizi yapalım. Haşlanmış patatesi ezici ile ezelim üzerine tuz, karabiber, tereyağı ve süt ekleyip karıştırıp püre haline getirelim.
  2. Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım tencereye sıvı yağ dökelim, kızan yağın içine doğranmış tavuk göğsünü atalım pişmeye yakın üzerine doğranmış zerzevatları ekleyelim.
  3. Pişen sebzelerin üzerine salça, sarımsak ve bahartları ekleyip karıştıralım son olarak üzerine yarım su bardağı su döküp karıştıralım ve tavuk sotemizde hazır.
  4. Güveç kaselerinin altına evvel m dolu dolu bir yemek kaşığı püreden ekleyelim pürenin üzerine iki üç kaşık tavuk sote den ekleyelim tekrar püreden bir yemek kaşığı kadar ekleyip güzelce yayalım son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip güveç kaselerini tepsiye alalım.
  5. Evvelden ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirelim yaklaşık 20 dakikada pişecektir ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun detaylı imali görüntümde mevcut ????
Patates Püresi Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst