Beykozlu
New member
Patates Köfte Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gr kıyma
- 3 diş sarımsak
- 3 tane rendelenmiş domates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 6 tane orta uzunluk patates
- 2 su bardağı pirinç
- 1 avuç arpa şehriye
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 bardak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler soyulup parmak kalınlığında dilimlenir.
- Kıyma bir kaba konur soğan ve sarımsak rendelenir.
- İçerisine kırmızı pul biber, siyah pul biber ,tuz eklenerek yeterlice yoğurulur.
- Yuvarlak köfte biçimi verilip patateslerin ortasına dizilip üzerine 3 tane rendelenmiş domates ,1 yemek kaşığı salça biraz sulandırılarak biraz da sıvı yağ hazırlanmış köftenin üzerine gezdirip 200 derecede yarım saat pişirilir.
- Pirinç pilavı tanımı.Şehriyeler yağda kızartılır.
- Pirinç yıkandıktan daha sonra kenti birlikte biraz kızartılır .
- Üzerine su eklenip tuzu konur altı kısılarak pişirilmeye bırakılır. Afiyet olsun .