Beykozlu
New member
Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 demet maydanoz
- 1 adet büyük soğan
- Zeytinyağı
- Salça
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri bir tencereye alıp haşlayalım.
- Ayrı bir tencerede doğradığımız soğanları ekleyip, biraz zeytinyağ ile kavuralım soğanlar kavrulduktan daha sonra bir yemek kaşığı biber salçası ekleyelim ve biraz daha kavuralım.
- Ardından haşlanmış patatesleride soyup ezelim ve ekleyelim. İnce ince doğradığımız maydanozları ekleyip akabinde pul biber karabiber ve isteğe bağlı biraz tuz ekleyip düzgünce karıştıralım.
- İster börek içi olarak kullanabilir. İsterseniz çorbaların yanında mükemmel bir lezzet oluyor bilhassa tarhana çorbasının yanına fazlaca yakışıyor. Afiyet olsun