Patates Kavurma

Beykozlu

New member
Patates Kavurma Tanımı İçin Gereçler

  • 12 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 büyük yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 2 bardak su
  • Tuz
Patates Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patates ve soğan yıkanıp soyulur.
  2. Patatesleri soyduktan daha sonra yeniden yıkıyoruz ve ince küp halinde doğruyoruz.
  3. Soğanları ortadan ikiye bölüp yani yarım ay formunda epey ince olmayacak biçimde doğruyoruz.
  4. Tencereye yağ koyup soğanları yavaşça rengi değişene kadar kavuruyoruz.
  5. Tencereye salça ve tozbiber koyup iki karıştırıyoruz ve yarım bardak kadar su koyup üzerine patatesler ve tuz konup karıştırıp kapağı kapatıyoruz.
  6. Ortada bakıp karıştırıyoruz ki tencereye tabanı yapışmasın.
  7. Su eğini de yapıyoruz ve ocağın altını kısıyoruz.
  8. Toplam 35 dk pişince benim istediğim yumuşaklığa erişti siz de kendi isteğinize göre pişme derecesini ayarlayabilirsiniz.
  9. İstenilen kıvama gelince ocağı kapatıyoruz ve tabağa alıp servis edebiliriz.
Afiyet olsun :).

Patates Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst