Beykozlu
New member
Patates Kavurma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
.
Patates Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 12 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 büyük yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 2 bardak su
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patates ve soğan yıkanıp soyulur.
- Patatesleri soyduktan daha sonra yeniden yıkıyoruz ve ince küp halinde doğruyoruz.
- Soğanları ortadan ikiye bölüp yani yarım ay formunda epey ince olmayacak biçimde doğruyoruz.
- Tencereye yağ koyup soğanları yavaşça rengi değişene kadar kavuruyoruz.
- Tencereye salça ve tozbiber koyup iki karıştırıyoruz ve yarım bardak kadar su koyup üzerine patatesler ve tuz konup karıştırıp kapağı kapatıyoruz.
- Ortada bakıp karıştırıyoruz ki tencereye tabanı yapışmasın.
- Su eğini de yapıyoruz ve ocağın altını kısıyoruz.
- Toplam 35 dk pişince benim istediğim yumuşaklığa erişti siz de kendi isteğinize göre pişme derecesini ayarlayabilirsiniz.
- İstenilen kıvama gelince ocağı kapatıyoruz ve tabağa alıp servis edebiliriz.
Patates Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı