Beykozlu
New member
Patates Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çok az muskat rendesi
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda patatesleri soyup yıkayalım.
- sonrasındasında küçük küçük doğrayalım ve bir tencereye alıp epey az tuz ekleyip hașlayalım.
- Hașlanan patatesleri süzüp borcama alalım.
- Beșamel sos için bir tavaya tereyağını ekleyip üzerine iki yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine sütü karıştırarak ekleyelim.
- Kıvam alınca ocaktan alalım.
- Üzerine karabiberi ve epey az muskat rendesi ekleyip karıştırın ve borcama patateslerin üzerine eșit bir biçimde gezdirelim .
- Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 dereceli alt üst ayarda kaşar peyniri eriyip kızarana kadar 15-20 dk pişirelim.