Patates Dolması

Beykozlu

New member
Patates Dolması Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 adet sivri yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı biber /domates salçası
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam toz karabiber / pul biber
  • 4 adet büyük uzunluk patates
Salçalı sos

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı kaynar su
Patates Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kıymayı tavaya alıp biraz sıvı yağla kavuruyoruz.
  2. daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları, biberlerimizi ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Hepsi düzgünce kavrulduktan daha sonra salçayı da ekleyip epey az da su ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Biraz daha piştikten daha sonra altını örtüyoruz.
  5. 4 adet büyük uzunluk patatesleri üstte ki görseldeki üzere ortadan uzun biçimde kesip içlerini oyuyoruz.Tabak biçimini alana kadar.
  6. ondan sonrasında yağda patateslerimizi kızartıp içlerine hazırladığımız kıymalı harçtan koyuyoruz.
  7. Borcama dizdikten daha sonra salçalı suyu tabanına görseldeki üzere döküp evvelde ısıtılmış 180° fırında 25 -30 dk. Pişiriyoruz. Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun
    ♥
    .
Patates Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst