Beykozlu
New member
Orijinal Bir Tarifle Fırın Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı toz biber
- 3 adet yumurta
- Yoğurt
- Sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz atalım.
- Akabinde karnabaharları atıp yumuşayana kadar haşlayalım.
- 1 adet soğanı pembeleşinceye kadar yağda kavuralım.
- Kavrulan soğanlara salçamızı ekleyelim.
- Pişen karnabaharları suyunu süzdükten daha sonra bir fırın tepsisinde salçalı soğan ve baharatlarını ekleyerek karıştıralım.
- Bir çatal sayesinde karnabaharları hafifçeçe bastırarak tepsiye yayalım.
- Üzerine çırptığımız 3 adet yumurtayı gezdirelim.
- Üzerine toz biber ekelim.
- Fırının en yüksek derecesinde üstü kızarana kadar pişirelim.
- sonrasındasında üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.