Beykozlu
New member
Nugget Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı köri
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı ucuyla kırmızı toz biber
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı süt (yumurta ile çırpılacak)
- Un
- Galeta unu
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsü modüllere ayrılır ve mutfak robotunda sarımsaklarla birlikte kıyma haline gelene kadar çekilir.
- Kıyma uygun bir kaba alınır ve üzerine un, baharatlar ve tuz eklenir.
- Güzelce yoğrulur. Yağlı kağıda koyulur ve epey ince olmadan açılır daha sonra bardak ağzıyla yuvarlak hali verilir.
- hemen sonrasında 3 farklı tabak içerisine un, galeta unu ve çırpılmış yumurta alınır (Bu ortada süt yumurtayla çıprpılacak)
- Önce nugget köftesi una ondan sonrasında yumurta karışımına en son da galeta ununa bulanır.
- Derin bir tavaya gereğince sıvı yağ alınır ve kızdırılır. Nuggetler altın rengi alana dek kızartılır. Ortada karşıt yüz yaparak eşit bir renk elde edebilirsiniz. Nuggetiniz hazır afiyet olsun.