Beykozlu
New member
Nohutlu Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 dolu kaşık domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar az yağda kavuruyoruz.
- çabucak sonrasında kabuğunu soyup halka halka doğradığınız havucu da ekleyip bir mühlet daha kavuruyoruz.
- daha sonra salçasını ve baharatlarını da ekliyoruz.
- En son olarak yıkayıp orta uzunluk böldüğümüz karnabaharı ve nohutu ekleyip üzerini geçecek kadar suyunu da ekledikten daha sonra kaynadıktan daha sonra kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsunnn.