Beykozlu
New member
Nefis Patatesli Bezelye Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar kıyma (Tercihen)
- 3 adet orta uzunluk patates (Küp küp doğranacak)
- 1-1.5 su bardağı bezelye (Konserve kullandım)
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Su
- Sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlarımızı küp küp doğrayıp, sıvı yağda kavuralım.
- Kıymamızı da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Çok küçük olmayacak biçimde küp küp doğradığımız patateslerimizi de ekleyelim.
- Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavuralım. Tuzumuzu ekleyelim.
- Bezelyemizi de ekleyip kavurduktan daha sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar şu koyalım.
- Sıcak şu koyulmasını önermiyorum. Zira patatesleriniz çabuk yumuşayıp pişer ama bezelyeleriniz çığ kalır.
- Bezelyeler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.