Beykozlu
New member
Nefis Fırından Et Ve Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Hayırlı ramazanlar????????????Bugün sizlere fazlaca pratik ve kalabalık sofralarda doyurucu bir fırından etli zerzevat yemeği paylaşmak istiyorum. Haydi bismillah!.
- Yarım kilo kuzu kuşbaşı
- 6 büyük uzunluk patates
- 8-9 adet mantar
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet büyük uzunluk domates
- 5 adet çarliston biber
- 3 adet chilli acı biber
- 4-5 diş sarımsak
- Karabiber,toz kırmızı biber,kimyon,kekik
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı domates salça
- Yarım yemek kaşığı biber salça
- Biraz tereyağı
- 1 su bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
Hayırlı ramazanlar????????????Bugün sizlere fazlaca pratik ve kalabalık sofralarda doyurucu bir fırından etli zerzevat yemeği paylaşmak istiyorum. Haydi bismillah!.
- İlk evvel büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve patatesleri, soğanları, sarımsakları soyalım ve yemeklik irice doğrayalım.
- Biberleri temizleyelim doğrayalım, domatesleri, mantarları doğrayalım.
- Eti birazda küçük doğrayalım bütün materyalleri tepsiye alalım ve salçayı suyla açalım üzerlerine gezdirelim, sıvı yağı da baharatları ve tuzunu ayarlayalım ve düzgünce karıştıralım tereyağ modül halinde üzerine koyalım.
- Üzerini bir yağlı kağıt ile kapatalım pişmeye yakın üzerinden alalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 250 derecede denetimi pişirelim bende 1 saat sürdü lakin sizde değişe bilir.Afiyet olsun ????????.