Beykozlu
New member
Nefis Fesleğenli Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3-4 adet orta uzunluk kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 3-4 adet kıl biber
- 3-4 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça (Farketmez)
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- Tuz, karabiber, zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda tencereye 4-5 kaşık zeytinyağı döküyoruz.
- daha sonra soğanı jülyen (verev) doğruyoruz.
- Üzerine biberleri hayli ince olacak biçimde doğruyoruz.
- daha sonra üzerine kabakları yuvarlak olacak biçimde dilimliyoruz, tam ortasına bir kaşık salça koyuyoruz, karıştırmıyoruz.
- daha sonra üzerine küp doğradığımız domatesi seriyoruz.
- En üste sarımsakları dilimliyoruz.
- En üzerine tuzu, karabiberi ve fesleğeni ekleyip yine zeytinyağı gezdiriyoruz ç, hiç su eklemiyoruz, kendi suyuyla süper bir yemek olacak.
- Tencerenin kapağını kapatıp büyük ya da orta ocakta, en kısık ateşte kabaklar yumuşayana dek pişiriyoruz.
- Pişerken o kadar olağanüstü fesleğen kokuyor ki, yemek bir an evvel pişsin diye sabırsızlanıyorsunuz.
- Yemek pişince tahta bir kaşıkla kabakları ezmeden servis edebilirsiniz.
- İsteğe nazaran üzerine sarımsaklı yoğurt ya da dereotu da kıyılabilir.Beğenmeniz dileğimle şimdiden afiyetler olsun, sevgilerimle