Nastasia Frolova Türk Ulusal Ekibi’nde uğraş etmek istiyor

semaver

New member
Antalya’da yaşayan Rus karateci Nastasia Frolova (34), ‘kumite’ branşında Türk Ulusal Grubu’nda gayret etmek istiyor. 9 yaşından bu yana karate sporunun ortasında olduğunu söyleyen Frolova’nın, Rusya Karate Ulusal Kadrosu’nda 50’nin üzerinde madalyası ve kupası bulunuyor.

Antalya’da Karate Türk Ulusal Grup Antrenörü İlkay İldaş ile bir arada kumite idmanları yapan Rus Nastasia Frolova, Türk vatandaşı olup, ulusal kadroya girmek istiyor. 10 yılı aşkın mühlet Rusya Karate Ulusal Kadrosu’nda gayret ettiğini anlatan bir çocuk annesi Frolova, müzik ile karatenin ömründe değerli yeri olduğunu anlattı. Frolova, “İşimden arta kalan vaktimi idmanlarda geçiriyorum. Günde 4-5 saatimi kumite idmanına ayırıyorum. Kızıma da karate ve müzik sevgisini aşılamaya çalışıyorum” dedi.

İki yıl evvel Rusya’dan, Antalya’ya gelerek sistem kurduğunu belirten Frolova, “Antalya’da yaşamak hayalimdi. Türk vatandaşlığı için müracaatta bulundum. Şimdiki hayalim Türk Ulusal Kadrosu’nda uğraş ederek, Türkiye’yi memleketler arası arenada temsil etmek. senelerca Rusya için madalya ve kupalar kazandım. Artık Türkiye için kazanacağım. Kumite, karatede birden çok düşmanı etkisiz hale getirmek için oluşturulan teknikler bütünlüğüne verilen isim. Büsbütün teknik odaklı bir çalışma” diye konuştu.

GEÇİMİNİ DJ’LİK YAPARAK KAZANIYOR

Otellerde ve özel günlerde düzenlenen partilerde DJ’ik yaparak geçimini sağlayan Frolova, konutunun bir odasını stüdyoya çevirdiğini söylemiş oldu. Frolova, “Karate ve müzik benim için iki tutku. Onlarsız bir hayat düşünemiyorum” dedi.

SENSEİ İLKAY İLDAŞ: TEKNİĞİ ÜST DÜZEY

Nastasia Frolova’nın tekniğinin üst düzey olduğunu belirten sensei İlkay İldaş, birinci gayelerinin Türkiye Şampiyonası’nı kazanmak, akabinde dünya şampiyonasında ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmak olduğunu söylemiş oldu. Birtakım prosedürlerin tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden İldaş, “Milli gruba gireceğine inanıyorum. Kumitede teknik olarak fazlaca âlâ. Annelik devrinde bir süre orta verdiği için eksiklikleri vardı, onları tamamladık. Artık eski performansının üstüne çıktı diyebilirim. Çok istekli ve mücadeleci. Ulusal grupta ay yıldızlı bayrağı dalgalandıracağına inanıyorum” dedi.

Okumaya devam et...