Muşlu gençler yüzmeyi hayli sevdi

semaver

New member
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınca yürütülen, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında, Muş’taki yarı olimpik yüzme havuzunda onlarca çocuk yüzme sporuyla tanıştı. Isıtma sistemi ile kışın dondurucu soğuklarında bile çocuk, engelli, bayan ve erkek olmak üzere her kesite yüzme imkanı sunan yarı olimpik yüzme havuzunda Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü bünyesindeki antrenörler, bir yandan çocuklara eğitimler verirken, bir öbür yandan müsabakalar için atlet yetiştiriyor.

ATLETLER ŞAMPİYONALARA HAZIRLANIYOR

Antrenörlerinin eğitimleriyle başarılı bir sportmen haline gelen çocuklar, düzenlenecek olan yarışlara katılmak için gün sayıyor. Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Emrullah Güler, yarı olimpik yüzme havuzunu çocuklarla buluşturarak başarılı olanları yüzme branşına yönlendirip, lisanslandırdıklarını belirtti. Ulusal ve milletlerarası muvaffakiyetler elde edecek seviyede takımlar tarafınca profesyonel eğitimler verildiğini anlatan Güler, “Nitekim bu keşfettiğimiz çocuklar içinde, Türkiye şampiyonlarımız var. Bu sayılarda Allah’ın müsaadesiyle artacaktır. Biz ülkemize ulusal ve memleketler arası seviyede fazlaca muvaffakiyetler, madalyalar getirecek atletleri inşallah armağan edeceğiz. Antrenörlerimiz, çocuklarımızı en uygun biçimde karşılaşmalara hazırlamaktalar. Mevsim ve iklim hiç fark etmeksizin atletlerimiz eğitimlerini almaya devam ediyor” dedi.

Çocuklara eğitimler vererek yüzmeyi öğrettiklerini söz eden antrenör Uğur Koçlardan, “daha sonrasında içlerinde başarılı olan çocukları keşfediyoruz. bu biçimdelikle bunları birer başarılı atlet haline getirerek şampiyonalara hazırlıyoruz. Geçen gün gittiğimiz Mersin vilayetindeki müsabakada, birtakım çocuklarımız bütün barajları geçerek altın madalya kazandı. Önümüzdeki günlerde gideceğimiz müsabakaya katılacak olan sayımızı 10’a çıkardık. Gitgide bu çocuklarımızın sayısını arttırıyoruz. bu biçimdelikle hiç yüzme havuzu görmeyen çocuklarımız, şuanda Türkiye şampiyonasında gidiyor” diye konuştu.

BİRİNCİ MADALYASINI ALDI

Muş yarı olimpik yüzme havuzunda yüzme öğrendikten daha sonra Mersin’de düzenlenen 11-12 yaş Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya alan Kerem Çürük, “Yüzme bilmeyen kalmasın projesi yardımıyla yüzmeyi öğrendim. Antrenör hocam, beni yarışlara götürdü. bu biçimdelikle müsabakada Türkiye birinci olmayı başardım. Artık daha uygun çalışarak, ulusal kadroya hazırlanıyorum” formunda konuştu.

Okumaya devam et...