Muhammed Abdullah Tuncay: İmkansızı başarmaya geliyoruz

semaver

New member
Memleketler arası Down Sendromu Federasyonu Lideri ve Türkiye Özel Atletler Spor Federasyonu (TÖSSFED) Lider Adayı Muhammed Abdullah Tuncay, federasyonun mevcut idaresine ait açıklamalar yaparak, amaçlarını anlattı. 13 Kasım’da yapılacak seçim öncesinde büyük projeler ile geldiklerinin altını çizen Tuncay, maksatlarından bahsetti. Mevcut idarenin 8 yılda yaptıklarını eleştiren Tuncay, kısa müddette büyük işler yapacaklarını söylemiş oldu ve ekledi: “Federasyon, 8 yılda sportmenlerin spor yapmasından hayli madalya peşinde koşuyor. Engelli her bireyin ömrün ortasında kalması ve spor yapması en büyük madalyadır. 8 yılda yapılmayanları, 2 yılda yapma kelamı veriyorum.”

‘Aksini ispatlasınlar, adaylıktan çekilirim’

Mevcut federasyonun yaptığı işlerin, yanlışsız olmadığının altını çizen Tuncay, “Sonuna kadar uğraş vereceğiz zira hukuk herkes için geçerli ve burada devlet büyüklerimize istirham ediyorum, isimlerini kullandırtmasınlar. bir daha söylüyorum, dediklerimin aksi var ise ispatlasınlar, adaylıktan çekileceğim. Lakin şayet doğruysa onlar da lider adayı olmasınlar. Delege seçimlerinde aile, yeğen ve dayı ilgileri listelere yansımıştır. Bu federasyon 1990 yılında kurulup 8 yıl daha sonra geldiği süreç Türkiye Özel Atletler Federasyonu değil, Türkiye Özel Başkangiller Federasyonu olmuştur.”

‘Spor ahlâkını bir daha kazandıracağız’

“Tüm sportmenlerin haklarını koruyacaklarını söyleyen Tuncay, kelamlarını şu biçimde sürdürdü: “Tüm atletlerimizin hakkını koruyacağız. Fason kulüpleri artırmak yerine sportmen sayısını artırmayı istiyoruz. İdareye gelir gelmez aile şirketi üzere olan fason kulüpleri kapatacağız. Spor ahlâkını bir daha kazandıracağız. Hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 vizyonuna hizmet etmek. Sponsorlarımız, bütçemiz hazır. Her meskene ulaşan bir idare anlayışı ile geliyoruz.”

‘Tüm çocukları sporla kucaklaştıracağız’

“Özellikle federasyon ortasındaki üç kümede; mentaller, down sendromlular ve otizimlilerde değerli projelere imza atacağız. Mentallerde bayan voleybol ligi kuracağız, erkeklerde bölgesel futbol ligi kuracağız, down sendromlularda futsal ve yüzme ligi kuracağız. Maksadımız 81 vilayette spor alanlarına hakim olmak. Paralimpik branşlarda daha âlâ bir düzey hedefliyoruz. Paralimpik olmayanlarda ise tüm çocukları toplumsal hayat ile kucaklaştıracağız. Maksadımız madalya değil, spor yaptırmak. Mevcut idare 200 atlet ile katılıyor, biz ise bu sayıyı 400-600’e çıkaracağız. Ulusal Ekiplere hak edenler gelecek. Atletlerimize iş bursu sağlayacağız.”

‘Kutuplaşmaya müsaade vermemeliyiz’

“Değişime ve yeniliğe açık olmalıyız. Mevcut idare, hizmet ve faaliyetlerini 2 devir yapmıştır, 3. devirde, ‘Yeter’ demeliyiz. Yeniliklere ve sistemi değiştirecek şahıslara olumlu bakmalıyız. Tüm kulüpler bizim kulüplerimizdir. Bana oy versin, vermesin ayrım yapamayız. Kulüpleri oy vermedi diye cezalandırmak, çocuklara yapılan en büyük cezadır. Ayrımcılığa, kutuplaşmaya müsaade vermemeliyiz. Bütün topluluğa ve kamuoyuna sesleniyorum. Oy yahut madalya için değil, çocuklarımızın spor yapması için emek harcayacağız. En büyük muvaffakiyet onların ömrün ortasında olması, nizamlı ve disiplinli spor yapması, bağımsız bir birey olarak hayatları boyunca başarılı, öz inançlı ve memnun olmalarını sağlamalıyız”

Gönül elçisi Yılmaz Vural olacak

Tuncay, ülkemizde birfazlaca ekibi çalıştıran ve renkli kişiliği ile dikkat çeken teknik yönetici Yılmaz Vural’ın da federasyonda istekli olarak elçilik yapacağını deklare etti. Tuncay, Vural’ın büyük bir memnunlukla bu teklifi kabul ettiğini belirtti.

Abdullah Tuncay’ın maksatları

■ İki yılda bir özel atletler kongresi gerçekleştirmek.

■ Tüm şampiyona ve müsabakalarda tahlil grubu bulundurmak.

■ 81 vilayette TOSSFED’e bağlı Spor Meydanları oluşturmak.

■ Her yıl federasyon balosu düzenlenmesi ve nizamlı mecmua çıkarılması.

■ Türkiye şampiyonalarına sponsorluk takviyesi alarak, tertiplerde isim hakkı kullanmak.

■ Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm Tanıtma Fonu, Dışişleri Bakanlığı ile Bakanlar nezdinde protokol imzalanması.

■ Atletizm, bowling, futbol ve yüzme branşlarında lig kurmak.

■ Tanıtım için TOSSFED ismine TV kanalı kurmak.

Okumaya devam et...