Beykozlu
New member
Misket Köfteli Fırın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- 150 gram kıyma
- 1 adet minik soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 domates rendesi
- 1 çay bardağı su
Not EkleTarifi Yazdır
- Küp küp doğranan patates ve havuç sıvı yağ ve baharatlarla karıştırılıp fırın kabına dökülür.
- Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt koyulur ve 180 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakılır.
- Bu sırada köfte için gerekli gereçler.
- Bir kapta güzelce yoğrulur.Minik top hali verilir.
- Sos materyalleri de bir tavada birkaç dakika pişirilir.
- Pişmekte olan patates ve havucun üzerine köfteler koyulur.
- En üste sosu gezdirilir yeniden yağlı kağıt kapatılır ve pişirilmeye devam eder.
- Yemeğimiz pişmeye yakın 5 dakika üzeri açık pişirilir ki köfteler kızarsın.