Beykozlu
New member
Meşhur Kore Pirinç Topu Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 1 tane orta uzunluk patates
- 3 tane orta uzunluk havuç
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı çörek otu yağı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı pirinci yıkayıp üzerine 4 su bardağı su dökelim, ocağın küçük gözünde yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Pirinçler piştiği sırada havuç ve patatesi küp küp doğrayalım, (hazır garnitür de kullanılabilir ben sağlıklı olması açısından meskende yaptım).
- Pişen pirincin yaklaşık 10 dakika soğumasını bekleyelim, bu sırada zerzevatları süzelim (üzerine isterseniz damak zevkinize bakılırsa baharatlar ekleyebilirsiniz,).
- Soğuyan pirinci karıştırıp biraz yoğuralım, yapışkan bir kıvam alan pirinci orta uzunluk bir kaseye streç sinema ile form verelim.
- Yuvarlak hal alan pirincin içini çörek otu yağı ile açalım( bu hem lezzet verecek hemde pirinçin elinize yapılmasını engelleyecektir. )
- Sebzeli harçtan iki tatlı kaşığı koyalım.
- Streç film’in uçlarında tutup pirinci sıkalım elimizle yuvarlak bir hal verelim çabucak sonrasında streç film’i üzerinden söküp tabağa alalım.
- Dilerseniz pirinç lapasına çörek otu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.