(Mercimekli Kapuska) Tam Vakti

Beykozlu

New member
(Mercimekli Kapuska) Tam Vakti Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk lahana
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 kahve fincanı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zirveli salça
  • 6 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
(Mercimekli Kapuska) Tam Vakti Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Lahananın en üst sarmalık olan yapraklarını alalım onları kullanmayacağız.
  2. Öbür kalan kısmı fazla kalın olmayacak biçimde doğrayalım.
  3. Ocakta kaynar suda 10 dakika kadar kaynatalım bu süreç hem daha çabuk pişmesi ve lahananın gazının çıkması için değerli.
  4. Lahanayı sudan alıp suyunu süzelim.
  5. Tencereye sıvı yağ koyup üzerine ince doğradığımız soğanı ek edip orta ateşte kavuralım.
  6. Biberi sarımsağı doğrayıp soğanla bir arada 2 dakika kadar daha kavuralım.
  7. Salçayı, tuzu koyup biraz kavurup suyunu süzdüğümüz lahanayı mercimeği ve bulguru ek edip karıştıralım.
  8. Üzerine yeteri kadar kaynar su koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  9. Kapuskayı ortada karıştırmayı ihmal etmiyoruz.
  10. Kapuska yemeği pişdikten daha sonra kuru nane yada maydanozla servis yapabilirsiniz afiyet olsun. Not: kapuskayı sulu yada katı seviyorsanız suyunu isteğinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
(Mercimekli Kapuska) Tam Vakti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst