Max Verstappen’e yakışmadı!

semaver

New member
Formula 1’de geçtiğimiz dönem RedBull pilotu Max Verstappen, son yarışta şampiyonluğu kazanmıştı. YarışaHollandalı şoförün grup arkadaşı Sergio Perez’in performansı damga vurmuştu. Perez, Verstappen’in şampiyonadaki rakibi LewisHamilton’ı uzunca bir süre gerisinde tutup, arkadaşına vakit kazandırmış ve Verstappen’in yarışı, şampiyonluğu kazanmasında kıymetli rol oynamıştı. Perez, ayrıyeten Verstappen’e yerini vermişti. Bu dönem ise roller değişti.

Bir sıra yükselmesi yeterliydi

Şampiyonluğunu fazlaca öncesinden ilan eden Verstappen, evvelki akşam Brezilya GP’de 6. sırada yer alıyordu. Perez’in ise şampiyona sıralamasına 2. olup, Ferrari pilotu Charles Leclerc’i geçebilmesi için bir sıra yükselmesi kafiydi.

‘Şampiyonlukları benim sayemde’

daha sonrasında ise Max Verstappen’in, Perez’e son çeşitte yer vermesi istendi. Verstappen ise, “Baylar tekrar benden bu biçimde bir şey istemeyin. Ben kendime göre size münasebetlerini söylemiş oldum” dedi. Perez de olay daha sonrasında,”Max için yaptığım onca şeyden daha sonra şaşkınım! İki şampiyonluğu var ise benim sayemde” diyerek isyan etti.

Şimdi ise sıralamada Perez ve Leclerc’in, 290’ar puanı bulunuyor. Dönemi ikinci tamamlayacak şoför son AbuDhabi yarışında aşikâr olacak.

Okumaya devam et...