Massimo Ranieri, Verissimo’ya “İçinizdeki ses”i sunuyor

celikci

New member
Son seferden yirmi yıl sonra, Massimo Ranieri sete geri döner ve bu vesileyle hikayesini anlatır “Çok doğru”. Kendini Michele Ferrara rolünde göstermeyi bekliyor “İçindeki ses”Eylül ortasından bu yana Canale 5’te yayınlanan kurguda 72 yaşındaki sanatçı, ilk çıkışından en önemli işbirliklerine ve oyuncu olarak yeni deneyimine kadar kariyerinin bazı temel aşamalarını yeniden yaşıyor.

Totò’dan bir alıntı yaparak kendini tanımlayan sanatçı şöyle açıklıyor: “Bu kurguyu çok seviyorum, çünkü sarı-pembe: bir yanda ailenin pembesi var, ama aynı zamanda oynadığım karakterin sarısı da var.” “bir eğlence çalışanı”. “Sadece bunu nasıl yapacağımı biliyorum, sevgiyle ve sevgiyle ödedim ve ödemeye de devam ediyorum, ama bu doğru çünkü bu oyunun bir parçası – en ufak bir melankoliyi gizlemeden devam ediyor – Ödediğim bedel şu şekilde ödüllendiriliyor: halkaltmış yıl boyunca sevgiyle karşılığını ödedi. Bunu hissediyorum ve her performans sergilediğimde bu bana geliyor çünkü insanlar benim hatalarımı, hatalarımı biliyor. Onuncu engelden sonra ayağa kalktığım için sanırım takdir ediyorlar.”

Röportajda Massimo Ranieri bu nedenle geri dönüyor yalnızlık ve üzerinde zorluk özellikle kariyerinin başında karşı karşıya kaldı. “17 yaşında ailemi terk ettim. Kendinizi Roma’da bir odada yalnız buluyorsunuz ve kimseyi tanımıyorsunuz.” Daha sonra şunu açıklıyor: “Yalnız olmak iyi hissettirmiyor, ikinci Sanremo Festivali’nden sonra kendimi o kadar yalnız ve çaresiz hissettim ki, Napoli’ye dönmeyi düşündüm“.

İle röportaj sırasında “Çok doğru” adanmış hareketli bir hafıza için de yer vardır. Toto Cutugno22 Ağustos’ta vefat eden kişi: “Çok önemli bir adamdı, dürüst zarafete sahip bir adamdı, harika bir adamdı, onu hepimiz şarkı yazarı olarak tanıyoruz, benim için onunla tanışmak gerçekten bir onurdu”.

Son olarak ona ayrılmış son bir bölüm Napoli“İçindeki ses” adlı yeni kurgusunun geçtiği yer: “Orada üç ay kalma fırsatım oldu, çok güzel, güneşli, hayat dolu bir şehir oldu. Napoli yaşıyor”.