Marco Mingardi, “Tu sì que vales” kazananının hikayesi

celikci

New member
Marco Mingardi “Tu sì que vales” in son baskısının galibi oldu. Zaferi, Canale 5 yetenek yarışmasının tarihindeki en inanılmaz zaferlerden biriydi çünkü beklenmedik bir şekilde repesajdan sonra geldi. Ama sırayla gidelim ve jüri üyeleri Maria De Filippi, Gerry Scotti, Rudy Zerbi ve Teo Mammuccari ile birlikte Belen Rodriguez’in yönettiği programda macerasının en güzel anlarını yeniden yaşayalım.

Marco Mingardi kimdir? “Tu si que vales”in son baskısının galibi 1968’de Nettuno’da (Roma) doğdu ve 54 yaşında. Küçük yaşlardan itibaren şarkı söyleme ve taklit sanatı için bir tutku geliştirdi. Yıllar geçtikçe serbest meslek sahibi olur ama taklit tutkusu onu terk etmez. “18 yıldır çalışıyorum – sunum sırasında söyledi -. Oynamayı bıraktıktan sonra beyzboldaŞarkı söylemeye ve taklit etmeye başladım”, Onun ses yeteneğiaslında, devam eden geniş bir karakter panoraması üzerinde dolaşabilmesine izin verir. Lucio Dalla ile Fausto Lealiiçinden geçmek Franco Califano. Mingardi, finaldeki başarısının ardından zaferi adadığı annesi tarafından Canale 5 programının 2022 edisyonuna kaydoldu.

İnişli çıkışlı bir yolculuk – Ancak Mingardi’nin “Tu sì que vales” e giden yolu kolay değildi. 29 Ekim 2022 Cumartesi günü yayınlanan ilk performansından bu yana. Ancak jüri, bitiş çizgisinin bir sonraki aşamasına geçmesine izin veren onaya rağmen, Mingardi’nin tavrını pek takdir etmemişti. Özellikle Marco, Teo’dan eleştiri almıştı. Mammuccari ve Rudy Zerbi, kendine güvenini bir kibir olarak yorumladı: “Sana benimkini söyleyeyim – Mammuccari başladı -. Yetenek açısından, herkes senin iyi olduğunu fark etti. Ama sunumun üzerinde çok çalışman gerekiyor. ‘Ne iş yaptığını, ne okuduğunu söylememe gerek yok, kimsenin umurunda değil. Gerçekten çok iyisin, bu tavrına sahip olman çok yazık. Üzerinde çalış, sana tecrübelerimin ışığında söylüyorum. Eleştirilmek için buradayım ama istersen sana söylediklerimi evine götür.” “Yaptığın her şeyi tavrınla yiyorsun, sadece seni görüyorum ve karakterleri taklit ettiğini unutuyorum – Zerbi’nin saldırısıydı -. Bunu buluyorum.” kibirli ve gururlu. Bence taklit tekniğinden çok bunun üzerinde çalışman gerekiyor.” Ancak taklitçi şarkıcı, komedyen Trygve Wakenshaw tarafından yarı finalde elenmesine rağmen yine de finale kalmayı başardı. Aslında Mingardi, repesajdan yararlandı ve bu da kazanmak 100.000 Euro altın jeton ödülü.

Marco’nun “binlerce sesi” – Ancak finalde Mingardi’nin taklitleri, yarışmacının farklı, çok daha alçakgönüllü bir tavırla sahneye döndüğünü gören jüri üyelerine ve ev halkına şüphe bırakmıyor. Marco performansı sırasında insanları da ağlatmayı başarıyor. gerry scotti Ve belen rodriguez “La sera dei miracoli” şarkısını yorumlayarak Lucio Dalla.