Beykozlu
New member
Mantarlı Patlıcan Sote Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo patlıcan
- 300- 400 gram mantar
- 1 tane çarliston biber
- 1 tane kapya biber
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak tatlı kaşığı salça
- 1 tane büyük domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 1 su bardağı kaşar
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin.
- Patlıcanları sıkıp öbür kaba alın ve üzerine 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz gezdirip fırın tepsisine dizin.
- Kızarana kadar 180 derece fırında pişirin.
- Öbür tarafta mantarları soteleyin.
- Akabinde yağı, biber, soğanları ekleyip daima birlikte tekrar soteleyin.
- Üzerine domates, salça, sarımsak ekleyip pişirin.
- En son pişen patlıcanları fırından alıp tavaya atın ve daima birlikte güzelce harmanlansınlar.
- En son borcama alıp üzerine kaşar dökün ve 10 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
- Ben makarna ile tercih ettim. Dilerseniz direkte tüketebilirsiniz. Afiyet olsun