Beykozlu
New member
Mantarlı Ispanak Graten Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo ıspanak
- 1 kuru soğan
- 400 gram mantar
- 1 adet havuç
- 3 kaşık un
- 3 bardak süt
- 2 kaşık tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kaşar peynir rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanımızı doğrayıp, sırayla havuç ve mantarlarla bir arada yavaşça kavuralım.
- Doğranmış ıspanaklarıda ek edelim. Tuz, pul biber ve karabiberini ek edelim.
- Ispanaklar solana kadar kavuralım.
- Beşamel sos için unu yavaşça kavurup süt, tuz ve azcık karabiber ekleyelim.
- Artık hepsini borcamda birleştirelim, fırında yavaşça kızarmaya başlayınca kaşar rendemizide ekleyelim.
- Üzeri kızarmaya başlayınca yemeye hazırdır. Afiyet olsun.