Mantar Sote

Beykozlu

New member
Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kültür mantarı (ambalajlı paket)
  • 4 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel soğanları piyazlık doğrayın.
  2. Biberleri de küçük olmayacak biçimde doğrayıp farklı bir kabın içine alın.
  3. Mantarları nazik bir biçimde yıkayıp orta büyüklükte doğrayın. (kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz)
  4. Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları yavaşça pembeleşene kadar kavurun.
  5. Biberleri ek edip biraz yumuşayana kadar kavurun.
  6. Mantarları ekleyip suyunu salıp biraz çekene kadar yavaşça karıştırın.
  7. Salçayı ve baharatları ekleyip yeniden karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst