Beykozlu
New member
Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1/2 (yarım) kg haşlanmış kanlıca mantarı
- 6 adet çeri domates ( rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Not EkleTanımı Yazdır
- Haşlanmış kanlıca mantarlarını küp küp doğruyoruz. Çeri domatesleri rondodan geçiriyoruz.
- Tavaya sıvı yağ küp küp doğradığımız soğanımızı koyup kavuruyoruz.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı salça rondodan geçirdiğimiz çeri domatesleri ve baharatları ek ediyoruz.
- Hazırladığımız tavadaki sosun üzerine mantarları ek ediyoruz.
- Üzerinden çıkacak biçimde sıcak koyuyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı