Magdeburg Fab: Intel ve federal hükümet artan finansman konusunda anlaştı

Adanali

Member
Federal hükümet sizi Federal Şansölye Olaf Scholz ve Intel şefi Pat Gelsinger ile bir fotoğraf oturumuna davet ediyor. Sebep: ilgili kişiler, Magdeburg’da planlanan yarı iletken tesisi için bir sübvansiyon üzerinde anlaştılar.

Intel’in açıklamasına göre, sübvansiyonlar dahil toplam yatırım 30 milyar avronun üzerinde. Handelsblatt ve Bloomberg haber ajansı oybirliğiyle Intel’in inşaat için 9.9 milyar euro alması gerektiğini bildirdi. Bu, 3,1 milyar avro veya daha önce vaat edilenden neredeyse %46 daha fazla olacaktır. 2022’de 6,8 milyar Euro’nun daha akması ve ayrıca 17 milyar Euro’luk kendi yatırımının gelmesi bekleniyor, ancak öngörülen maliyetler o zamandan bu yana önemli ölçüde arttı.

30 milyar avronun üzerinde iki faz

Intel şu anda Magdeburg’da iki ikiz yarı iletken fabrikasının inşasıyla uğraşıyor: bu adım isteğe bağlıydı, Intel 17 milyar doları bir “ilk yatırım” olarak bildirmişti. En başından beri, Magdeburg lokasyonu yakındaki ek yarı iletken fabrikalar için yer sağladı, ancak Intel gelecekte çip gereksinimlerine odaklanmak istedi. Magdeburg tesisi artık “Silicon Junction” olarak adlandırılıyor ve Polonya’daki 4,6 milyar dolarlık yeni bir çip işleme tesisi de dahil olmak üzere modern Avrupa çip üretimi için arayüz olmaya hazırlanıyor.

İkinci tesisin inşaatına ne zaman başlanacağı ise henüz belli değil. Intel tarafından Faz 1 olarak adlandırılan ilk tesisin inşaatının 2024 yılında başlaması bekleniyor. Paydaşlar, inşaatın ilk aşamasında, sitenin 7.000 inşaat işi, Intel’de yaklaşık 3.000 kalıcı yüksek teknoloji işi ve ülke genelinde on binlerce ek endüstriyel ekosistem istihdamı yaratmasını bekliyor.

2027 veya 2028’den itibaren çipler, hem Intel’in ihtiyaçları için hem de Intel Foundry Services (IFS) kapsamındaki üçüncü taraf şirketler için en son üretim teknolojisi kullanılarak Magdeburg’da üretilecek. İnşaat gecikmeleri nedeniyle Intel, daha önce düşünülenden daha modern bir Angstrom dönemi üretim süreci kullanmak istiyor.

Bildiride ayrıca, “Intel, Silicon Junction’ı, su tasarrufu, geri dönüşüm ve ıslah yoluyla pozitif net su kullanımına ulaşmayı içeren 2030 sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda geliştirmeye kararlıdır.” ve daha fazla restore edilmesine yardımcı olan yerel su projelerini finanse ediyor. Intel’in tesislerinden daha tatlı su Ayrıca Intel, küresel üretim tesislerinde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanma ve çöplüklere atık göndermeme hedefi belirledi “.

AB Komisyonu henüz anlaşmaya varmadı

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner’ın fonları artırmama kararı aldığı söylenirken, Robert Habeck etrafındaki Ekonomi Bakanlığı’nın fon açığını kapattığı söyleniyor. Handelsblatt’a göre 3,1 milyar avro özel bir fondan, muhtemelen İklim ve Dönüşüm Fonu’ndan (KTF) geliyor. AB Komisyonu, Intel ile federal hükümet arasında para akışının mümkün olmadığı anlaşmayı henüz onaylamadı.

güncellemeler

06/19/2023

15:29

Saat

Intel anlaşmayı resmi olarak duyurdu. Metni buna göre uyarladık.

(mm)

Haberin Sonu