Macaristan’dan madalyayla dönen ulusal güreşçiler coşkuyla karşılandı

semaver

New member
Macaristan’ın başşehri Budapeşte’de gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ulusal güreşçilerden Taha Akgül hür tarz 125 kiloda 9. altın madalyasını kazandı. Öbür atletlerden Konutun Demirhan Yavuz ise bayanlar 50 kilogramda altın madalyayı boynuna taktı. Hür tarz erkekler 65 kilogramda çaba eden Münir Recep Aktaş ise bronz madalyanın sahibi oldu. Turnuvanın akabinde ülkesine dönen ulusal güreşçiler, Ankara Esenboğa Havaalanı’nda mehteran takımının gösterisiyle karşılandı. Akgül, Yavuz ve Aktaş tebrikleri kabul ettikten daha sonra geride bıraktığı turnuva serüveni hakkında açıklamalarda bulundu.

Taha Akgül: “Bu işi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz”

Turnuvada güzel çaba ettiğine değinen Taha Akgül, “9. Avrupa şampiyonluğumu kazandım. Bu madalyanın benim için ehemmiyeti başkaydı. Lisana kolay geliyor dokuz demek ancak biz orada epey önemli gayretler veriyoruz. Bu madalyayı kazanmak için epeyce önemli idmanlar yapıp o sürece giriyoruz. Hamdolsun ülkemizi en uygun biçimde temsil etmek nasip oldu. Hamdolsun 9 altın madalyam oldu. Bir de Gürcü rakibimi, ezeli rakibimi orada yenmem ayrıyeten bir moral oldu. Olimpiyat şampiyonluğunu son anda kaçırmış birisiydi rakibim. Önemli karşılaşmalar yapmam, yeterli rakiplerimi yenmem benim adıma fazlaca âlâ oldu. Başarılı bir turnuva geçti hamdolsun. Bu işi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Meskenin Demirhan Yavuz: “Kadınlar olarak ne kadar kuvvetli olduğumuzu tüm Avrupa’da İstiklal Marşı’nı dinleterek göstermiş olduk”

Mesleğindeki 20. madalyayı kazandığına değinen Konutun Demirhan Yavuz, “Kadınlar olarak pek epey tarihe imza attık. Bu grubun bir kesimi olmaktan epey memnunum. 50 kilodan 76 kiloya kadar minderde hayli büyük çabalar verdik. Bu uğraşımızın karşılığı da kadro olarak Avrupa Şampiyonu olmak oldu. Büyüklerde birinci kere Avrupa Şampiyonu oldum. Ülkemizi hak ettiği yerde, dorukta temsil etmek benim için gurur verici. İnşallah fazlaca daha büyük başarılara imza atacağım. bu biçimdece toplamda 20 madalya kazanmış oldum. Bayanlarda da en çok madalya kazanmış sportmen oldum. Türkün gücünü gösterdik. Bayanlar olarak ne kadar kuvvetli olduğumuzu tüm Avrupa’da İstiklal Marşı’nı dinleterek göstermiş olduk” halinde konuştu.

Münir Recep Aktaş: “Bize dayanak veren herkesten Allah razı olsun”

Birinci madalyasını aldığından dolayı keyifli olduğunu tabir eden Münir Recep Aktaş da, “İlk madalyamı aldım. Kulübüme, milletimize iyi olsun. Bize dayanak veren herkesten Allah razı olsun. Hepinizin ayağına sağlık” dedi.

Açıklamalarından akabinde ulusal sportmenler Havaalanında bulunan üstü açık otobüse geçerek kent tipine çıktı.

İHA

Okumaya devam et...