Beykozlu
New member
Lokum Üzere Pırasa Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım kilo pırasa
- 2 adet orta uzunluk havuç
- Yarım çay bardağından biraz az pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasalar ve havuçlar güzelce temizlenip verev biçimde doğranır.
- Tencereye zeytinyağı alınıp evvel havuçlar eklenip biraz kavrulur.
- Akabinde pırsalar ve yıkanmış pirinç eklenir.
- Bir iki çeşit daha kavurup, limonu tuzu ve suyu eklenerek kapağı kapatılır, kısık ateşte pişirilir.