Lazerle diş beyazlatma nedir

celikci

New member
Diş, hekimliğinde estetik ve restoratif unsurların gelişmesiyle bir epeyce renk, hal, pozisyon bozuklukları çarçabuk çözümlenebilmektedir. Renklenmiş dişlerin beyazlatılması (bleaching) süreci, yaklaşık 1 saat süren lazerli uygulamayla yapılabilmektedir.

Beyazlatma (bleaching) süreçleri nedir?

Beyazlatma, dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklendirmeleri silme sürecidir. Çeşitli beyazlama halleri mevcuttur. Meskende uygulanan beyazlatma yolu doktor denetiminde olmadığından, diş etlerine ziyan verebileceğinden ve 1 -2 hafta sürebileceğinden tercih edilmiyor. Tıpta uygulanan sistemlerden “KTP Laser Bleaching Sistemi” son senelerda gönül rahatlığıyla kullanılıyor. Hem kararı yaklaşık 1 saat üzere kısa bir müddetde alındığından, birebir vakitte hastaların büyük bir çoğunluğu hassasiyet duymadıklarından bu sistem oldukçaça tercih ediliyor.

Diş Renklenmesinin niçinleri nedir?

Her bireyin diş rengi de, göz, cilt, saç rengi üzere farklılık göstermektedir. Yaşlılık, dişleri boyayan unsurların (kahve, çay, kola, kırmızı şarap, sigara vb.) tüketimi, kimi antibiyotiklerin hamilelik ve çocuklukta kullanması, çarpma, hudut dejenerasyonu, fazla florid kullanması, kaplamalar ve dolgular dişlerde renklemeye yol açabilir. Sağlıklı dişlere sahipsek, lazer bleaching daha beyaz ve doğal gülümseme için ülkü bir tahlildir.

Diş Beyazlatma Tekniği Herkese Uygulanabilir mi?

Yapılan muayenede evvela dişeti tedavileri tamamlanır. çabucak sonrasında beyazlatmaya geçilir. Lakin gebe, loğusa ve çocuk hastalar üzerinde kâfi çalışma olmadığından, beyazlatma süreci ertelenir.

Dişlerin Rengi Kaç Ton açılabilmektedir?

Bu sistemde dişlerin rengi 2 – 3 ton açılabilmektedir.

Uygulama mühleti ne kadardır?

Tedavi yaklaşık 1 saat sürer. Çoklukla hastalarda tek seanslık uygulama kâfi olmakta. Lakin tetrasiklin renkleşmesi, gri dişli, sigara kullanan ve boyayıcı unsur içeren besinleri epey tüketen hastalarda 2’inci yahut 3’üncü seansa gerek duyulabiliyor.

Sistem nasıl tesir ediyor?

“Lazer Beyazlatma Sistemi” dişlerin öteki beyazlatma sistemlerinden farklı olarak yalnızca dişin yüzeyinin değil, iç yapısının da foto kimyasal bir tesirle beyazlatılmasını sağlamaktadır. Yani bu beyazlatma usulü, öteki tüm beyazlatma formlarından üstün olarak dişin moleküler yapısında yarattığı yansımalarla, yüzeysel olmayan ve kalıcı ve bir beyazlatma sunmaktadır.

Beyazlatma sırasında hasta acı duyar mı?

Hayır, hasta ağrı duymadığından, anesteziye de gerek olmamaktadır.

Rastgele bir yan tesiri var mı?

Bilinen bir yan tesiri yoktur.

Uygulamanın bitiminden daha sonra beyazlık ne kadar kalıcıdır?

Beyazlatma süreci tek seferde uygulanıp, ömür uzunluğu süren bir tedavi yolu değildir. Belli aralıklarla yenidenlanmasında yarar vardır. Aslında bu müddetin uzunluğu, hastanın ağız hijyenine, boyayıcı besinlerin çok tüketilmemesi ve sigara kullanılmamasına bağlı olarak değişmektedir.

Bu süreç İnançlı midir?

Evet! Yapılan araştırmalara göre, dişlerin lazer usulüyle beyazlatılması, lazer kullanması hakkında özel eğitim almış diş doktorunuzun nezareti altında yapılırsa son derece faal ve inançlıdır. Dişler ve dişetleri hiç bir biçimde ziyan görmez.

Tedavi daha sonrası dişlerde rastgele bir sorun olabilir mi?

Birtakım hastaların, birinci 24 saat ortasında dişlerinde epey az hassasiyet duydukları alınan notlar içinde dikkati çekmektedir.
 
Üst