Kuzu Gerdan Haşlama

Beykozlu

New member
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kemikli kuzu gerdan
  • 3 adet orta uzunluk patates (patatesleri 4 e bölüyoruz)
  • 1 adet büyük uzunluk soğan (4 e bölünmüş)
  • 2 adet orta uzunluk havuç (irice doğranmış)
  • Su (haşlamak için gerdanların üstünü 4-5 parmak geçecek)
  • 1 avuç maydanoz (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon (servis esnasında)
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Gerdanlarımızı yıkayıp derin bir tencereye koyuyoruz üzerine suyumuzu ekliyoruz ve evvel harlı ateşte daha sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat haşlıyoruz(düdüklü tencerede 10-15 dakikada haşlanacaktır lakin ben kullanmıyorum).
  2. Haşlarken suyun üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık sayesinde alıyoruz).
  3. Haşlandığını bir bıçak ile denetim edebilirsiniz yumuşadıysa tamamdır).
  4. Üzerine patates ve havuçlarımızı ekliyoruz. Zeytinyağını ve damak tadımıza nazaran tuz ve karabiberini ekleyip,yaklaşık 20 dakika da patates ve ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Uygunca pişmeye yakın maydanozumuzu ekliyoruz. En son.
  5. Çukur yemek tabağımıza alıp ,limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst