Kuşbaşılı Patates Yemeği

Beykozlu

New member
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kilo patates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet köy biberi
  • Kuru soğan
  • Yarım kilo kuş başı et
  • Tuz
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Kara biber
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kuş başı eti düdüklüde 2 su bardağı suyla pişirdim.
  2. O pişerken ince doğranmış soğanı tavaya koyun kavurun.
  3. Akabinde biberleri kavurun ve yarım ay halinde doğranmış patatesleri hepsi birazcık kavrulunca 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası koyup bir iki çevirin.
  4. Düdüklüde pişen etleride ek edip baharatlarını atın.
  5. Üzerinden çıkacak kadar su koyup pişmeye bırakalım.
  6. Pişen yemeğin altını kapatalım. Afiyet olsun.
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst