Beykozlu
New member
Kuşbaşılı Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 kilo patates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet köy biberi
- Kuru soğan
- Yarım kilo kuş başı et
- Tuz
- Tereyağ
- Sıvı yağ
- Kara biber
- 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuş başı eti düdüklüde 2 su bardağı suyla pişirdim.
- O pişerken ince doğranmış soğanı tavaya koyun kavurun.
- Akabinde biberleri kavurun ve yarım ay halinde doğranmış patatesleri hepsi birazcık kavrulunca 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası koyup bir iki çevirin.
- Düdüklüde pişen etleride ek edip baharatlarını atın.
- Üzerinden çıkacak kadar su koyup pişmeye bırakalım.
- Pişen yemeğin altını kapatalım. Afiyet olsun.