Beykozlu
New member
Kuşbaşılı Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 300 gram karnabahar
- Yarım su bardağı nohut
- 100 gram kadar küçük kuşbaşı et (kıyma da olabilir )
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağı tencereye alıyoruz.
- Üzerine küçük küçük doğradığımız soğanları alıyoruz yavaşça kavrulduktan daha sonra küçük kuş başı etlerini ekliyoruz.
- Onlarda biraz kavrulduktan daha sonra domates sos, salça ve baharatları ekliyoruz.
- Son olarak da nohut ve karnabaharı koyuyoruz.
- Üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz. Suyu sizin sevdiğiniz biçimde az yahut hayli ekleye bilirsiniz. Orta ateşte 30 dk da servise hazır.Afiyet olsun ????.