Kuşbaşı Etli Enginar Yemeği

Beykozlu

New member
Kuşbaşı Etli Enginar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet çanak enginar
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/2 (yarım) demet taze soğan
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 200 gram kuşbaşı et (dana ya da kuzu)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 3 su bardağı olağan su
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Kuşbaşı Etli Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kuşbaşı etlerimizi bir tencerede uygunca yumuşayana kadar haşlayıp suyunu öteki bir kaba süzün.
  2. Taze soğanları ayıklayıp yarım serçe parmağı uzunluğunda irice doğrayın.
  3. Kuru soğanı soyup küp formunda yemeklik doğrayın.
  4. Ayıklanmış çanak enginarları 4’e bölüp limonlu suda bekletin.
  5. Tencereye kuru soğan ve taze soğanı alıp sıvı yağda yavaşça pembeleşene kadar kavurun.
  6. Kuşbaşı etleri ek edip 2-3 dakika daha orta ateşte kavurun.
  7. Enginarların suyunu süzüp duru suda yıkayın ve etlere ekleyip 2-3 dakika daha kavurup tuzunu, karabiberini ve suyunu ek edin.
  8. Enginarlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Çatalla denetim edebilirsiniz
    👍🏻
    .
Afiyet olsun
🌷
.

Kuşbaşı Etli Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst