Beykozlu
New member
Kuru Kıymalı Güz Fasülyesi (aynı vakitte 15 Dakikada) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg taze fasülye
- 2 tane kırmızı kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane iri domates
- 2 tane yeşil sivri biber
- 1 tane kapya biber
- 250 gram kuru kıyma yahut kuşbaşı et
Not EkleTarifi Yazdır
- Düdüklü tenceremize aldığımız yağımızın üstüne soğanlarımızı dökerek biraz kavuruyoruz ,oldukca kavurmayalım düdüklüde pişireceğimiz için fazlaca kavrulmasın soğanlar.
- Üzerine bütün materyallerimizi dökerek en son ayıklanmış fasülyemizi, kuru kıymamızı ve tuzumuzu döküp düdüklüyü kapatıyoruz .
- 5 dakika daha sonra ses geldikten daha sonra altını kısıyoruz.
- 10 dakika da kısık bi biçimde pişiriyoruz altını kapatıyoruz.
- Tam tamına 15 dakikada yemeğimiz yemeye hazır oluyor.
- Yarım saat dinlendirdikten daha sonra servis edebiliriz.