Beykozlu
New member
Kuru Biber Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 çorba kasesi kurutulmuş biber
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru biberler haşlanır ve suda 3 saat bekletilir.
- Biberler süzülüp ısınmış tavaya konuşur ve suyunu çekene kadar karıştırılıp yağ eklenip kavrulur.
- Biberler piştikten daha sonra servis tabağına alınır.
- Domateslerin kabuğu soyulup küp küp doğranır. Sarımsaklar rendelenir.
- Aynı tavaya sarımsaklar ve domatesler alınıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Biberlerin üzerine domates sosu temalıp karıştırılır. Servise hazırdır afiyet olsun.