Kubecon: “Altın Kubestronauts” ve Egemen AB bulutları için yeni niyetler
Bu hafta gerçekleşen Kubecon AB'nin iç kütlesinde, bulutun yerli dünyasında bazı haberler vardı. Bir numara daha ileri eğitim alanının bir parçası: Şimdi “Altın Kustronaut” ödülü var. Bunu yapmak için toplam 14 bireysel kurs başarıyla aşılmalıdır.
Bu “Kustronaut” ödülünün küçük kardeşi 2024'ten beri var. Sadece 5 bireysel sertifika toplamak zorundasınız. Cloud Native Computing Foundation'a (CNCF) göre, yaklaşık 1500 kullanıcı zaten başarıyla tamamladı – Almanya'da 80'den fazla. Görünüşe göre, bu sertifikalara ve ödüllere olan ihtiyaç oldukça yüksek. CNCF bir sırt çantası, bir ceket, Kubecon biletleri ve diğer indirimler için % 50 indirim bağışlıyor.
Unix profesyonelleri için yeni eğitim
Vakıf da mevcut eğitim programını genişletiyor. Kod (şirket kodu için geliştirici açık sertifikalı) yenidir. Burada CNCF, Linux Vakfı ve OpenSource Girişimi (OSI) birlikte çalışır. Bu program, açık dokunmatik projeler için gerekli bilgileri ileten büyük şirketler ve şirketler geliştirmeyi amaçlamaktadır. Birincil hedef grup, hala UNIX ve diğer geleneksel sistemlerle çalışan ve bulutun yerli dünyasına adım atmak isteyen BT uzmanlarıdır.
Kod testi 250 $ 'dır ve bir hata verebilirsiniz. Ayrıca mevcut eğitim programlarında yeni sertifikalar da vardır: Yerel Platform Mühendisliği Yerel Bulut Sertifikası (CNPA) ve Bulut Yerel Platform Mühendisi (CNPE). Bu arada, Almanya'da ve çatı alanında 12 ve 12'si çok sayıda CNCF eğitim ortağı vardır.
UE ve Linux Vakfı'nın Bulut Girişimi
Yeni Neonephos projesi ilginç. Özetle, bu, Avrupa'daki Kubernates gibi bulut, dijital egemenliği ve modern teknolojileri tanıtmak ve desteklemek isteyen bir girişimdir. Linux Vakfı'na ek olarak, Avrupa Birliği de Linux Vakfı'na ek olarak. İkincisi için, ortak Avrupa çıkarları için anahtar kelimeler (Ortak Avrupa Çıkar Projesi (IPCEI)) ve gelecek neslin altyapı ve bulut hizmetleri (Altyapı ve Bulut Hizmetleri Yeni Nesil (CIS))
Sahnenin mikrofonu şimdi Gaia-X projesini hemen düşünebilir. Fark nerede? Neonephos neden daha iyi ve daha hızlı çalışmalı? Büyük bir fark, Neoniphos bölgesinde sadece bulut tedarikçileri ve mevcut yazılım projeleri olması. Bu, örneğin, Debian veya Alman bulut istifine dayanan bahçe linux.
Başka bir fark açıkça Linux Vakfı'nın bir bütün olarak katılımıdır. AB ile ve AB içindeki projelere güçlü bir ilgisi vardır. 2022'den beri Brüksel: Linux Vakfı AB'de yasal olarak bağımsız bir kız kardeş var.
Açık Infra Vakfı için Patron
Ayrıca üçüncü bir yönü de var: açık açık açık bulutun uygulanmasıyla bilinen Açık Infra Vakfı, yakın gelecekte Linux Vakfı'nın himayesi altında. Her iki denetim organları da zaten kabul etti. Şimdi sadece kağıt işinde ustalaşmak mümkün.
Konuşmada, Açık Infra Vakfı başkanı Jonathan Bryce, son yıllarda belirli düzenleyici ve coğrafi yasalarla ilgili daha fazla gereksinim olduğunu söyledi. Linux Vakfı zaten çok fazla zaman ve para yatırdı ve sonuç olarak iyi konumlandırıldı. Şimdi OpenStack ve Co. doğrudan fayda sağlayabilir. Aslında, bu düzeyde işbirliği fikri 15 yaşında. Ancak 2010 yılında uyum sağlamadı, her iki taraf da önemli ölçüde gelişmiş olmalıydı.
(AXK)