Beykozlu
New member
Kremalı Zerzevat Sote (Et Ve Balık Yemeklerin Yanına) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet patates (orta boy)
- 2 adet havuç
- 500 gr brokoli (daha az kullanabilirsiniz)
- 200 ml krema
- 450 ml süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 100 ml soğuk su
- Karabiber, kırmızı toz biber, kuru fesleğen, tuz
- Çay kaşığı ucuyla muskat rendesi
Not EkleTanımı Yazdır
- Patates ve havucun kabuğu soyulur ve hayli büyük olmayacak biçimde doğranır.
- Brokoli yıkanır ve fazlaca büyük olmayacak biçimde kesimlere ayrılır.
- Süt ve krema karıştırılır. Uygun bir tencereye alınır.
- Üzerine tuz hariç öteki baharatlar eklenir ve karıştırılır.
- Patates ve havuç ek edilir.
- Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynadığında ocak kısık ateşe getirilir ve kapağını kapatarak, orta ara denetim ederek 25 dk pişirilir.
- Akabinde brokoli eklenir.
- Üzerine sulu nişasta karışımı ve tuz eklenir.
- tekrar karıştırdıktan daha sonra brokoli istenilen kıvama gelene dek pişirilmeye devam edilir. Afiyet olsun.