Beykozlu
New member
Kremalı Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kremalı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 paket mantar
- 1-2 ortaboy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 diş sarımsak
- 1 paket krema
- 1 çay kaşığı tuz
- Arzuya göre pul biber ekleyebilirsiniz.
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları küçük küçük doğrayalım.
- Tavanıza ocağa alıp, ısıtın. Tereyağını ekleyin (Mantarların kestane rengini almasını istediğimden sıcak tavaya tereyağı ekliyorum)
- Üzerine temizleyip küp küp doğradığımız patateslerimizi ekleyip, 1-2 sefer karıştırıp, mantarları ekleyerek soteleyelim.
- Mantarlar karamelize bir renk alıp tavanın tabanında su kalmadığında sarımsakları rendeleyelim.
- Sarımsağı da bir kaç saniye çevirdikten daha sonra tuzunu ve kremasını ekleyelim.
- Bu etapta süratli bir biçimde karıştırın ki krema kesilmesin. Harlı ateşte kremayı çektirin.
- Krema istediğiniz yoğunluğa gelince ateşten alın.
Kremalı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı