Konuttaki Sebzelerle Fırında Mücver Tanımı

Beykozlu

New member
Konuttaki Sebzelerle Fırında Mücver Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet pırasa
  • 2 adet küçük uzunluk kabak
  • 1 tane orta uzunluk patates
  • 1 tane orta uzunluk havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2-3 kısım yeşil soğan
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 5-6 çorba kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz
Konuttaki Sebzelerle Fırında Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabak, patates ve havuçları rendeleyip, suyunu elimizle yeterlice sıkalım ve geniş bir kabın içine alalım.
  2. Pırasa, maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı da ince bir biçimde doğrayıp içine ekleyelim.
  3. Doğrayıp, rendelediğimiz sebzelerin üzerine yumurtaları kıralım.
  4. İçine sıvı yağ, un, kabartma tozu ve baharatları da ekleyip karıştıralım.
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen ya da orta uzunluk fırın tepsisine eşit biçimde yayalım.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim (Fırından fırına değişiklik gösterebilir)
  7. Fırından çıkardıktan daha sonra 15-20 dakika dinlendirin ve dilimleyip yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun ????
Konuttaki Sebzelerle Fırında Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst