Beykozlu
New member
Közlenmiş Kıymalı Ve Kremalı Fırın Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet patlıcan
- 500 gram kıyma
- Kırmızı kapya ve yeşil biber
- Zeytinyağı
- 2 adet domates (Blendırdan geçirilmiş)
- 1 kutu sıvı krema
- 1 kase mozzarella yahut kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı kimyon,karabiber
- Tuz,sarımsak tozu (Ölçüleri arttırabilirsiniz)
- 1 su bardağı sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup közleyin. Çok fazla közlemeyin yarı közlenmiş,yarı canlı kalması gerekiyor.
- ondan sonrasında başka kabukları da soyup patlıcanları büyük büyük dilimleyin diğer bir tavada kıymayı zeytinyağ ile soldurarak içerisine baharatları ve domatesi ekleyip pişirin.
- Fırında pişireceğiniz kaba zeytinyağ dökerek patlıcanları koyun ve güzelce kavurun.
- Kavurduğunuz patlıcanların üzerine kıymayı büsbütün kapatacak biçimde dizin.
- sonrasındasında bir bardak su ekleyip yavaşça suyunu çekince kremasını ekleyin.
- Krema da biraz yoğunlaşınca üzerine peynirinizi ek edip öncesinden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Közlemiş olduğunuz biberleri üzerine koyup servis yapın. Afiyet olsun????????.