Köy Patatesi

Beykozlu

New member
Köy Patatesi Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet büyük uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı cajun baharatı
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
Köy Patatesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Patatesler yuvarlak biçimde doğranır, kızan yağda kızartılır.
  2. Kızaran patateslerin üzerine cajun baharatı ve tuz dökülüp güzelce karıştırılır.
  3. Bir tavada tereyağı kızdırılır ve içine toz biber atılır.
  4. Patatesleri sunum tabağına alıp üzerine evvel sarımsaklı yoğurt daha sonra tereyağı dökülür.
    Afiyet olsun.
Köy Patatesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst