Beykozlu
New member
Köfte Tadında Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 baş karnabahar
- 1 tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 2 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tane karanfil
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtalım. Akabinde modüllere bölüp, yıkayıp, süzdüğümüz karnabaharları koyup heryerini güzelce kızartalım.
- Mutfak robotumuza tavuk göğsünü küp küp doğrayıp, atalım. Üstüne salçaları, baharatları, sarımsak ve tuzu koyup, güzelce kıyma formunu alana kadar robotan geçirelim.
- Geniş bir tencereye zeytinyağını dökelim kuru soğanı küçük küçük doğrayıp, ekleyip, pembeleşinceye kadar kavuralım.
- İçine harcımızı koyup karıştırarak 5 dakika pişirelim çabucak sonrasında kızarttığımız karnabaharları ekleyelim.
- Kaynamış sıcak suyu karnabaharların yarısına gelecek biçimde dökelim karanfilide ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika orta ateşte pişirelim. Yarım saat dinlendirip servis edebilirsiniz afiyet olsun ????