Beykozlu
New member
Köfte Eşliğinde Patates Kroket Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- ️5 adet patates
- ️75 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi
- ️2 yumurta sarısı (aklarını saklayın)
- ️1/2 (yarım) su bardağı un
- ️1/2 (yarım) ekmek kırıntısı
- ️3 yumurta akı
- ️Kızartmak için sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 yumru patatesi haşlayın, soyun ve rendeleyin. 75 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı karabiber biraz kırmızı toz biber ve 1 tatlı kaşığı tuz ile soğuyana kadar karıştırın.
- Artık 3 yumurta sarısını ekleyin ve yine uygunca karıştırın. Karışımı sıkma torbasına aktarın ve fırın tepsisine yerleştirip yaklaşık 1,5 cm’lik şeritler çizin.
- Artık 30 dk buzlukta soğumaya bırakın, akabinde bıçakla 7 cm uzunluğunda bloklar kesin.
- Evvel una, daha sonra yumurta beyazına ve son olarak galeta ununa bulayıp sıvı yağda kızarana kadar kızartın.