Beykozlu
New member
Kızartmalı Şehriye Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet patlıcan
- 4 adet ufak uzunluk kırmızı biber (Biberleriniz büyük ise 2 adet kâfi olacaktır.)
- 1 adet büyük uzunluk patates.
- 1 çay bardağı şehriye
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımızın kabuğunu alacalı soyalım ve ortadan ikiye bölüp dilimleyelim.
- Kırmızı biberlerimizin çekirdeklerini temizleyelim ve yemeklik küp küp olacak biçimde doğrayalım.
- Patatesleri de kabuğunu soyup küp küp doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağı alalım ve kızdırdığımız sıvı yağda tüm gereçleri sırayla tuzlarını damak zevkimize nazaran ayarlayalım. Kızartalım ve farklı bir kaba ya da tencereye alalım.
- çabucak sonrasında bir tencereye epey az sıvı yağ alalım ve şehriyeleri rengi dönene kadar kavuralım.
- Kavrulan şehriyelerin üzerine su ekleyelim ve haşlayalım.
- Haşlanan şehriyeleri kızarttığımız gereçlere ekleyelim ve karıştıralım. Yemeğimiz hazır afiyet olsun.