Beykozlu
New member
Kızarmasını Aratmayan Fırında Mücver Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Kızartılmadığı için epeyce yavaşça olduğundan diyette dahi tüketebilirsiniz.
- 5 adet orta uzunluk kabak
- 2 adet havuç
- 5 kısım taze soğan
- 12 kol dereotu
- 4 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz
- Zeytinyağı
Not EkleTarifi Yazdır
Kızartılmadığı için epeyce yavaşça olduğundan diyette dahi tüketebilirsiniz.
- Kabaklarımızı rendeleyip düzgünce suyunu sıkalım.
- Havuçlarımızı da rendeleyelim, taze soğan ve dereotunu da ince ince doğrayalım, un,yumurta, kabartma tozu, karabiber ve tuzumu ek edip güzelce karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir yemek kaşığı yardımı ile epey ince olmayacak biçimde yuvarlaklar yapalım.
- Üzerlerinin kızarması için epey az zeytinyağı gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dk. pişirelim.Yoğurt ile servis edelim. Afiyet olsun.