Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tanımı Çırtma Fasulye)

Beykozlu

New member
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tanımı Çırtma Fasulye) İçin Gereçler

  • 1 kilo taze yeşil fasulye
  • 300 gram yağsız dana kıyma
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tanımı Çırtma Fasulye) Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Fasulyeleri yıkayıp uzunluğuna göre iki yahut üçe bölüyoruz.
  2. Böldüğümüz modüllerden uzunluktan olacak biçimde kesiyoruz.
  3. Kıymayı yağla tencereye alıp kavuruyoruz.
  4. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  5. Salça ve rondodan geçirilmiş domatesi ekleyerek kavurup fasulyeyi ek ediyoruz.
  6. Sıcak suyu ekleyerek orta dereceli ateşte pişiriyoruz.
  7. Pişen yemeğe baharatlarını ek edip bir iki cins kaynatarak altını kapatıyoruz.
  8. Dinlendirerek sıcak servis ediyoruz. ????Yazın taze fasulyeyle yapabileceğiniz farklı ve lezzetli bir anne tanımı.Bu yemek tanesiz düz fasulyeden yapılır tavsiye ederim.Deneyeceklere afiyet olsun
    ☺
    .
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tanımı Çırtma Fasulye) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst