Beykozlu
New member
Kıymalı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2-3 kısım pırasa
- 100 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı pirinç
- Tuz
- Su
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasalar güzelce yıkanır, yuvarlak biçimde yahut istenilen biçimde doğranır.
- Tencerede soğan ve kıyma kavrulur.
- İstenilen büyüklükte doğranılan havuçlarda eklenip, kavurma sürecine devam edilir. Yaklaşık 1 dakika daha kavuralım.
- Salçamızı ekleyip karıştıralım.
- Doğranılan pırasaları koyalım. Üzerine pirincimizi ve tuzumuzu ekleyelim karıştıralım.
- Üzerini 2 parmak geçecek biçimde su koyalım, pişirelim. Afiyet olsun.