Beykozlu
New member
Kıymalı Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Kıymalı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- Yarım orta uzunluk soğan
- Bir avuç olacak kadar kıyma
- 5 yemek kaşığı zeytin yağı yahut ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 4 orta uzunluk patates
- Tuz, karabiber
- Ilık su (patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar)
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri küp doğruyoruz.
- Soğanı rendeleyip yıkıyoruz (acısı çıkmasın)
- Soğanları yağ da yavaşça kavuruyoruz.
- Kıymayı ekliyoruz yavaşça kavurup salçaları ve patatesleri ekliyoruz.
- 2-3 dk kadar karıştırıp ılık su ekliyoruz.
- Baharatları ekleyip evvel orta ateşte.
- Su kaynadıktan daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Kıymalı Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı