Beykozlu
New member
Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Karnabaharın üzerine:
- Sarımsaklı yoğurt
- 250 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük kırmızıbiber
- 1 çay bardağı domates sosu ya da kabuğu soyulmuş, rendelenmiş 1 domates
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 çay bardağı sıcak su
Not EkleTanımı Yazdır
- Çiçeklerine ayrılan karnabahar, tuzlu suda haşlanır, yumuşayınca süzülür ve tavaya alınır.
- Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirilir, 5-6 dakika kavrulur. Karnabaharın dağılmaması için hayli fazla karıştırılmaz.
- Kıymalı harç için; tencereye alınan kıyma yağda kavrulur, küp doğranan soğan, ondan sonrasında da kırmızıbiber eklenir.
- Soğan ve kırmızıbiber uygunca piştikten daha sonra domates sosu, tuz, karabiber ve pul biber ek edilir.
- 1 çay bardağı sıcak suyla pişmeye bırakılır.
- Tabağa alınan karnabaharın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt gezdirilir, en üste de pişen kıymalı sostan dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun.